AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

12 Ekim 2010 Salı

BİZ BU KİTAPLARI ÇOK SEVDİK

Net yayınlarından aldığım bu iki minik kitabı biz çok sevdik:) Biri doğa ve çevre diğeri evim temalı, sünger formatlı  ve kalın kitaplar.  Kuzey devamlı  eline aldığı her şeyi ağzı ile buluşturmayı  sevdiği için,kalın ve süngerimsi olması avantaj.

İlk başlarda TETHYS kartları gibi tek tek olmaması nedeniyle pek beğenmemiştim. Ancak Kuzey'in sayfaları çevirmeye çalışması beni çok mutlu etti. Bu durum kitap okuma alışkanlığını kazandırır düşüncesiyle iyi ki kitap şeklinde yapmışlar diye düşünmeme sebep oldu.






Peki anne hangi kitabı çok sevdi? 25 aylık oğlu olan Mehtapcığımın, bana verdiği bu kitabı çok beğendim. Hatta onca kitap arasında boğulmak yerine başka kitap almayarak (Haluk Yavuzer dışında) bu kitabı esas almaya karar verdim.


 Elizabeth Pantley'in "çocuğunuzla İş birliği yapabilme " adlı kitabında, çocuğunuzun bazı davranışlarına karşı bağırmadan, çağırmadan, azarlamadan, yalvarmadan, nasıl davranabileceğinizi ve daha doğrusu çocuğunuzu nasıl yola getirebileceğinizi (!) anlatıyor. Bazı yöntemlerini deneyen arkadaşım "işe yaradığını" söylüyor.


 Kitap içeriğinde bir kaç çeşit yöntem belirtilmektedir. 


 Örneğin;


**Çocukların zaman kavramı olmadığını birazdan gidiyoruz demek yerine 5-3-1 yöntemini uygulamamız gerekitğini önermektedir. Yani 5 dakika sonra gidiyoruz deyip daha sonra 3 dakika kaldı 1 dakika kaldı deyip gidilecekse bir saniye beklemeden gitmek gerektiğini belirtmektedir.


**Çocuğunuza seçenek sunun yöntemi; çocuğunuz dışarı çıkmak istemiyorsa, dışarı çıkarken ayakkabılarınla mı botunla mı çıkmak istersin diye sorunuz? Kendi seçim yapacağını düşünen çocuğunuz önerinizi kabul edebilir.


**Net cümleler kurun. odanı temizle ifadesi net bir ifade değil, bunun yerine kitaplarını kitaplığa, oyuncaklarını sepete koymalısın demelisiniz. şeklinde yöntemler var.


Elizabeth Pantley'in "Çocuğunuza verdiğiniz gizli mesajlar" adlı kitabı da var. En kısa sürede bunuda okuyacağım:)))

1 yorum:

Barış'ın annesi dedi ki...

Bizde de o pofuduk kitaplardan var ama açıkçası Barış'ın tutup sallamak dışında açıp içini inceleme şeklinde ilgisini çekmedi. Daha ziyade yelpaze gibi sallıyoruz:)
Tethys oyun kartları da önceleri bir işe yaramazken şu sıralar daha ziyade ağıza götürme ve dış kabının tek tarafını alıp emeklerken eliyle sürüme işine yarıyor:) ama azimle ara ara hayvanları göstermeye devam ediyorum,onların da zamanı gelecek...umutluyum:)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails