AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

21 Ekim 2010 Perşembe

EK GIDAYA GEÇİŞ -BESİN ALERJİSİ

Ek gıdaya geçiş ile birlikte, yedirip yediremeyeceğiniz besinler ortaya çıkıyor.Niye? Besin allerjisi olabilir diye?

Gelişimlerinin ilk üç ayını polen mevsiminde anne karnında geçiren çocuklarda besin alerjisi riskinin daha fazla olduğu ortaya çıkmış.TIKLA

  
BESİN ALERJİSİ NEDENİYLE EK GIDAYA GEÇİŞTE İLK AŞAMADA NELERE DİKKAT ETMELİ; 
 
Patlıcan, portakal, domates, çilek, yumurta akının allerji riski yüksek olduğundan öncelikle tercih edilmemeli. İnek sütü ise ilk bir yıl verilmesin diyor uzmanlar; Çünkü ilk bir yılda alınan  inek sütü,bebeğin böbreklerinin yorulmasına,demir eksikliği anemisine(kansızlık) ve ileriki yaşlarda alerjik astıma neden olabilirmiş.

Her seferinde sadece tek bir yeni gıda eklenmesi gerekir. Ek gıdalara başlamak için en az üç ya da dört gün beklenilmesi iyi olur. Bu süre, de herhangi bir gıdaya karşı besin alerjisi olup olmadığını belirlemek için önemli. Aynı zamanda her yeni besin bir kaşıktan başlanmalı ve giderek miktar arttırarak bebeğe verilmelidir

Anne sütü alan bebeklerde besin alerjisi daha az görülüyor. Erken ek gıdalara başlanması sindirim sisteminin tam gelişmemiş olması nedeni ile ishal ve besin alerjilerinde artmaya neden olmaktadır.  Annenin erken ek gıdaya başlamasının en önemli nedenleri ise annenin sütünün yetmediğini düşünmesi, annenin yanlış bilgilendirilmesi, bebeğin büyüme izleminin yapılmamasıdır.
 Bebeğinizin bir besine alerjisi olup olmadığını vücudunda, özellikle yüz bölgesinde beliren kızarıklıklar ve döküntülerden anlayabilirsiniz.Bu durumda o besine bir hafta ara verip sonra yeniden deneyebilirsiniz.


İnek Sütü alerjilerinin genelde 3 yaşından sonra ortadan kalktığı belirtilmektedir. Aynı zamanda inek sütü alerjisi olan çocuklara keçi sütü verilebileceği önerilmektedir.

Evet sıra geldi. Menümüzde neler olmalı?

Devam edecek...

Hiç yorum yok:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails