AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

14 Ekim 2010 Perşembe

UYU-ma-YAN GÜZEL

Bugün zor bir gündü, her gün toz pembe olmayacak tabi, Bugün izinli olduğum perşembe ve oğlumla birlikteyim. Sabah 06.30 da kalktık ama saat 16.30 ve Kuzey bu saate kadar en fazla 30 dakika uyumuştur. Tabi bu durum Kuzeye göre değil, Kuzey sabah 30 dakika öğle 1.5 saat öğleden sonra 1 saat uyuyan bir çocuk.

Uyumaması değil zor olan, uykusu olup uyumaya direnmesi ve bir yerine bir şey batırmış gibi bas bas ağlaması, ne yapacağımı bilemedim. Telefonda sesini duyan anneanne ve dedesi apar topar geldiler. (Sizin yaptıklarınızı nasıl öderim , ödeyemem  tabi ki, bize yapmış oldukları fedakarlığın hattı hesabı yok, bunun yanı sıra bizimde bir şeyler yapmamıza asla izin vermiyorlar. İnşallah Kuzey size layık biri olurda sizde gurur duyarsınız böylece bu emeklerinizin karşılığını alırsınız.)

Konumuza dönelim, ne yapacağımızı bilemedik hemen giydirdik ve gezmeye götürdük, dışarıda tabi çok mutlu oğlum havanın soğuk olması sebebiyle gittiğimiz AVM de yürüye merdivenlerden çıkarken keyfine diyecek yoktu ama eve dönüp tekrar uyutmaya çalıştığımız da ortalık inledi.

Annemle acaba bundan mı uyumuyor acaba şundan mı diye sorular sorduk kendimize ,

a-Geçenlerde nerede okudum bilemedim, anne gidecek diye çocuk uyumak istemezmiş, bundan mı?

b- Bugün tuvaletini yapmadı ondan mı?

c-Nazar değdi

d- ee büyüyor, arada bir uyumak istemeyebilir

e- Hiçbiri

a şıkkı dışında her bir şık hakkında bilgimiz var, Peki a şıkkı , bebek uyumak istemiyor neden anne gidecekmiş hıııım??

Şöyleymiş efendim, çalışan annelere has bir durum değilmiş ( ohhh içim rahatlattı, ) ama çalışan annelerde daha fazla görülüyormuş (:((((
Uyku, bebek için anne ve babadan , fakat özellikle de anneden ayrılma anlamına geliyormuş,özellikle 7-9. aylarda olan bebeklerde görülüyormuş yapılması gereken en önemli şey bebeğe bakan kişinin ( anne yok iken ) bebekle yakınlık kurmasıymış.

 
Öncelikle,her çocuğun kendine göre uyku düzeni varmış bu nedenle karşılaştırma yapmak yersizmiş,

Uyumadan hemen önce bebeğin neler yaşadığının, gününü\günlerini nasıl geçirdiğinin uykusu üzerinde belirleyici önemi varmış,

Anne sütü alan bebeklerin mama ile beslenen bebeklere göre daha sık acıktığı için daha çok uyanırmış,

Ortam ısısı önemliymiş, Sıcak ortamda bebek uyumayabilirmiş,

Yatmadan önce banyo yaptırılmalı, sevdiği masal okunmalı,  yumuşak sesle ninni söylenmeliymiş.
MIş mış miş miş.

 
Hadi iyi uykular taş gibi yatın kuş gibi kalkın .



Hiç yorum yok:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails