AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

18 Ekim 2010 Pazartesi

EK GIDAYA GEÇİŞ

İLK ALTI AY TABİKİ ANNE SÜTÜ, ancak benim son bir aydır bir an önce ek gıdaya geçmek gibi bir hevesim var.
Bu isteğimin nedeni, benim erken doğan minik oğlumun , kaşıkla yemesini büyüme göstergesi gibi görmem. Bugün ilk olarak sütlü pirinçli muhallebimizi yedik ve pek sevdik. Miniğim artık kaşıkla yiyen bir adam oldu:))))) Bugüne kadar beni en çok heyecanlandıran şeylerden ilki "ilk gülmesiydi" ikinciside "kaşıkla yemesi "oldu.

Ek gıdaya geçtiğinizde dikkat etmeniz gereken en önemli şey aceleci ve gergin durmamalısınız ve bebeğinizin devamlı ağzını silmemelisiniz.

 Gelelim ek gıda  çeyiz hazırlıklarımıza; Çeyiz hazırlar gibi, ek gıdaya geçiş metaryalleri hazırladım.
Her daim Kuzey için yeni alınacak şeyler çıkıyor.Ama şimdiki Kuzey'in büyüme nişanesiydi.

Neler aldık?


Kaşık; Silikon kaşıkların zararlı olduğunu düşündüğüm için seramik, reçel kaşıklarından aldım


Suluk; için uzun alıştırmalarım sonunda, Avent'i, magic cup suluğunu aldım. Bunu seçmemin nedeni yere atsa da , sallasa da su akıtmamasıydı.


Tabak; Sıra tabaklarımıza geldi. Yine plastik almak istemediğim için tam bu konuda araştırma yaparken sevgili komşum , Karacadan  çocuklara özel, kupası, tabağı, kasesi olan seramik bir takım getirdi,enfes, Kütahya Porseleninde çocuklar için bu şekilde setleri varmış meğer ilk defa gördüm ve çok hoşuma gitti.



Kullan at önlükler; Chicco'nun içerisinde bulunan kullan at önlükleri dışarıya çıktığımızda kullanım açısından çok memnun kaldım. Bildiğim kadarıyla bebe confortunda bu şekilde ürünü var.

Ve tabi ki cam rende ;


Devam edecek...















1 yorum:

pelince dedi ki...

Ne güzel bir dönemdesin,süt kokusunu özledim sanırım ;)

Sevgiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails