AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

24 Ekim 2010 Pazar

EK GIDAYA GEÇİŞ- BESİN ALERJİSİ-2

Blogda yazdıktan sonra besin alerjisi olayının başımıza gelmesi çok garip, (secret olayı doğru demekki:))ek gıdaya geçeli bir hafta olmuşken , Kuzey'in tattığı mama ve armuttan sonra bu gıdalara ve en önemlisi demekki inek sütüne alerjisi yok diye sevinmiştim.

Ama dün sabah, Kuzey'in ensesinde bir kızarıklık farkettim, ensede olması sebebiyle öncelikle atletinin etiketi sanırım kızarıklık yapı diye düşünüp etiketi kestim. Ancak saat 10.30 da vermiş olduğum armut suyundan sonra kızarıklıklar yüzüne, kulağının arkasına ve göbek çevresinde de görülünce, armut suyuna alerjisi var diye düşündüm.

Telefonda babam, kızıl yada kızamık olmasın diye söyleyince acaba mı diye sorguladım. Anane ve dede de dayanamayıp hemen geldiler yok bu kızıl, kızamık gibi görünmüyor, alerji dediler. Babam tüm yeni verdiklerini kes desede ben mamaya başlayalı bir hafta oldu, armutu üç gündür veriyoruz deyip mamadan kesinlikle olmayacağını düşündüm.Her yerde demiyorlar mı üç gün deneyin sıkıntı yoksa vermeye devam edin.Ama öyle değilmiş.

 Akşam banyosunu yaptırdıktan sonra saat 18.00 de mamasını vermeye başladım  on kaşıktan sonra ağzının yanı kzardı, kaşık tahriş etti sanırım dedim bu seferde gidip yüzünü yıkadım. Yok bu kaşık kızarıklığı değildi. Bebebğim arı sokmuş gibi şişmeye başladı kucaklayıp odasına götürdüğümde soydum yavrumun heryeri kızarmış öbek öbek kabarmıştı. Hemen  doktoru aradık, belirtilerin alerji göstergesi olduğu armutun alerji yapmayacağı mamada bulunan inek sütü veya benim son günlerde bugüne kadar almadığım farklı birşeyi yediysem yada çikolata fıstık, fındık fazla tükettiysem, anne sütünden bunlarında bebeğe geçip alerji yapabileceğini söyledi ve ilaç verdi.Ancak alerji durumunda nefes darlığı göründüğü için vede Kuzey'in her tarafı daha da kötü olduğu için gece acile gittik.

Doktor öncelikle görüntünün alerjiye benzediğini ancak enfeksiyondan kaynaklanan bir durum olup olmadığını kontrol edip net tanıyı koymak gerektiğini belirtip, CRP tahlili istedi, bir saat beklemenin sonunda rahatladık,enfeksiyondan kaynaklanmadığını gördük ve alerjinin kaynağı inek sütü olabileceği gibi benim son günlede yediğim bugüne kadar yemediğim "bal"dan olabilirdi.

Ben balı kesecektim. Kuzey için ise sadece anne sütü, altı gün sonra ise mamayı sabah biraz deneyip bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını saptayacaktık. Çünkü inek sütü alerjisi varsa bu durum önemliydi, ona göre beslenme programı hazırlayacaktık.İnek sütü içermeyen bir mama vardı ancak buda çok pahalıydı, şimdilik sütün en azından bir hafta yetmesi için dua edip bir hafta sonra doktor kontrolümüzden sonra ne yapacağımızı öğrenecektik.


4 yorum:

touch the sky dedi ki...

geçmiş olsun Kuzey bebeğe hemen iyileşsin annesini üzmeden...
aynı döküntüler ilk ek gıdaya geçiş sürecinde benim de başıma gelmişti çok rahatsız edici süreçler tabii anne baba için biz tatildeydik doktorumuza gösteremedik sürekli telefon edip bilgi aldık tabii, içinde inek sütü bulunan kaşık mamalarından kaynaklanmıştı bizimki hemen kestim tabii mamayı ve doktorun tavsiyesi ile keçi sütünden mama yaparak yedirmeye başladım, keçi sütünden yoğurt özellikle ilk geçiş dönemi için çok uygun bir gıda :) umarım en kısa sürede iyileşir bebeğiniz kolaylıklar dilerim :)

KUZEY'S MOM dedi ki...

teşekkürler,bende keçi sütünden ümitliyim

Unknown dedi ki...

yavrum benim ya, benim kızım da ilk yoğurdunda böyle oldu ve yapılan testler sonucunda inek sütüne alerjisi çıktı, dün ilk defa keçi sütüyle yaptık ve onda da aynı reaksiyon maAlesef. Umarım sizinkinin keçi sütüne yoktur. O pahalı dediğiniz mamaya (pregominAS ) rapor çıkarttırıp bedava alabilirsiniz, bedava dediysem %80'ini devlet ödüyor. Yalnız kokusu ve tadı o kadar iğrenç ki bilmiyorum bebeğiniz yer mi? Ona da çözüm bulmuşlar starbucks'tan vanilya özütü alıp koyuyolarmış içine. Allah kolaylık versin hepimize.

KUZEY'S MOM dedi ki...

Mamayı verdim. Neocate adlı mamayı önerdi doktorumuz. Ama bebeğim kesinlikle yemedi, doktor, içerisine pekmez katmamızı önerdi bakalım birde bunu deneyecğiz.

Sizede geçmiş olsun

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails