AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

11 Ekim 2010 Pazartesi

BEBEK GİYME TAŞIMA HAFTASI- SLİNG Mİ? KANGURU MU?

6-12 Ekim bebek giyme taşıma haftası, bu nedenle Kuzey için aldığım slingden bahsetmek istiyorum.

Haftalarca kangurumu ? sling mi?
Slinge karra verdikten yine haftalar sonra

  Pouch sling  
  Moby Wrap mı?
  Me Tai sling mi?
  Yoksa halkalı sling mi?
diye kafayı yoran ben, internette olan tüm yorumları okuduktan sonra,  sonunda babyslingo sitesinden "slingo hug" satın aldım. Ürün, iki hafta önce elimde olmasına rağmen sadece evde bir kere deneme yaptıktan sonra hafta sonu deneme fırsatım oldu.

Öncelikle neden slinge karar verdim. Kanguru bana anne ile teması kesiyormuş ve daha mekanik gelmişti. Slingler ise daha geleneksel, bu nedenle slinge karar verdim.

Araştırmalarım sonucunda, ilk aylar için bence en uygunu pouch sling, ancak kilo alımı arttıkca dezavantajları var.
Aldığım slingi aynı zamanda  yazın gezmeyi planladığım Karadenizde  kullanmayı düşününce  kilo arttıkça kullanılabilir olan "mei tai"  ye karar verdim.

Ancak mei tai ile ilgili okuduğum yorumlarda sünger kısmının terlettiğini öğrenince, mei taiyi kendine göre bir stile dönüştüren slingomom blogundan öğrendiğim slingo hug'a karar verdim. Kendisi  sling kullanan biri olarak, kullanışlılığına  göre ufak değişiklikler yaptığını öğrenince, daha avantajlı diye düşündüm.

Bu ürün kucağınızda bebeğinizi gezdirmek için ideal. Bana göre tek handikapı bebeğin bacaklarını biraz fazla ayırdığını düşünmem.


2 yorum:

SlingoMOM dedi ki...

Selam,
Slingo HUG'dan memnun kaldığına memnun oldum.
Bacakların ayrılma konusuna gelince. Doğrusunun bu şekil olduğu rahatlıkla söyleyebilirim. Bebeklerin kalça gelişimini destekleyen bir pozisyon. Blog'da da yazdım, yorumlara cevap da verdim hatta. Google'a kalça çıkığı tedavisini arattır. Karşına bebeklerin bacaklarının ayrık sabitlendiği atelleri göreceksin.
Oğlumun doktoru ilk gördüğünde 'bebek için en iyi taşıma şekli, ben klasik kanguruları hiç tavsiye etmiyorum' demişti.
Bebeğinin bacaklarının açık olması zaten doğru olan merak etme ve gönül rahatlığıyla kullan :)
Sevgiler,
SlingoMOM

KUZEY'S MOM dedi ki...

Evet daha sonra bir kaç yerde okudum, bacakların ayrı olması daha iyi diye, ama işte annelik herhalde acıyor gibi geliyordu,ama yorumun için teşekkürler artık bunu dert etmeyeceğim

:))

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails