AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

27 Eylül 2010 Pazartesi

DOKUNUYORUZ



Anne karnında, ilk gelişen duyunun, dokunma olduğu, hatta 8. hafta gibi erken dönemde  gelişmeye başladığı belirtilmektedir.

Bebek anne karnından çıkıp dış dünyaya alışmaya çalıştığı bu dönemde,   bebeğinizin dokunma duyusunu desteklemek için, sert, yumuşak gibi farklı dokudaki materyaller ile  tanıştırabileceğiniz bir oyun oynayabilirisiniz.


Bu nedenle bu hafta sonu aktivitemiz "dokunuyoruz" temalıydı:))


Evde bulunan saten, kadife, tafta gibi değişik dokularda ki kumaşları yaklaşık 10x10 ölçüsünde keserek,  içine pamuk doldurarak ( elyafa karşı biri olarak)  dört tane küçük yastık hazırladım.
Terziliğim felaket olduğu için bittiğinde her birinin ölçüsü farklı ebatlarda olsa da  en azından  amacı gerçekleştirebilir şekildeydi.

 Bu yastıkları sırayla Kuzey’e tutturarak ve vücudunun bazı bölgelerine ( ayak yabanı, bacaklar)okşatarak, dokunma duyusunu geliştirmeye yönelik bir aktivite gerçekleştirdik.

İlerleyen zamanlarda aynı yastıkların içerisindeki pamukları çıkarıp, farklı materyaller ( kum, pirinç v.si ) koyarak yeni bir aktivite yapacağız.

Bunun dışında, dokunma duyusunu geliştirmek amacıyla, dokunma sepeti hazırlayabilirsiniz. Bir sepet içerisine karton, sünger, top  gibi değişik dokulardaki malzemeleri koyarak, bebeğinizin sepetin içerisinden  bu malzemeleri almasını sağlayabilirsiniz.

1 yorum:

Bal Yanağın Hikayesi dedi ki...

sevdim ben bu dokunma oyununu deneyeceğim iyi fikirmiş teşekkürler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails