AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

1 Kasım 2010 Pazartesi

ıGe MILK 12 = 36.2- İNEK SÜTÜ ALERJİSİ

Kuzey'in İnek sütüne alerjisi olduğu kesinleşti.Hafta sonu doktorumuz Nüvis Hanım'ın önerisi ile inek sütü ve keçi sütü için alerji testi yaptırdık. Her ikisinde de sonuç pozitif, hatta inek sütü alerjisi çok yüksek.


Neyse yapacak bir şey yok önemli olan bundan sonra ne yapmalıyız.


1- Anne olarak ben emzirmeye devam ettiğim için, süt ve süt ürünlerini  ve dana etini kesinlikle yemeyeceğim.

2- Kuzey'in beslenmesin de süt ve süt ürünleri olmadığı gibi et olarak sadece kuzu eti olacak oda besi olmasa daha iyi olurmuş.Yakında satılık besi olmayan kuzu aranıyor diye ilan vereceğim. Kocaeli'nin köylerinden kuzu almaya gideceğiz , kesip derin dondurucuya atacağız.

3- Muhallebi, yoğurt, peynir veremediğimize göre ek besinlere hızlı bir giriş yapacağız.

4- Akşam neocate mamayı vereceğiz, ancak Kuzey sevmediği için sevdirebilecek yöntemler bulacağız.

Alternatiflerİ
a- HİP pirinç püresi yada yulaf unu ile neocate'i karıştırabiliriz.
b. İçerisine meyve püresi katabiliriz.
c- pekmez ve saf vanilya yada vanilya şurubu ile tatlandırabiliriz.
d-yada hepsini bir yerde karıştırarak sevebileceği bir tat elde edebiliriz.

5- Annenin yani benim sütümü artırabilecek şeyler yapacağız. Tekrar humana stil, ısırgan çayı içmeliyim.

İnek sütü alerjisi yüksek çıkınca, labaratuarı arayarak yumurtaya da alerjisi olup olmadığı ile ilgili test yapılmasını istedim. Sonuçlar iki gün içerisinde elimizde olacak en azından ona göre alternatif yemek menüleri oluşturacağım.



4 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım geçmiş olsun yapacak bir şey yok alışıcaz, bugünler de geçecek. Begüm'e 2 gündür yumurta sarısı veriyoruz, bir tepki vermedi vücudu şimdilik, sanırım buna alerjisi çıkmadı umarım Kuzey'in de çıkmaz. Dana etini de kesin yasakladı demek doktor, ben de keseyim o zman:(( Peki doktor sana kalsiyum falan kullan dedi mi? ya da omega falan takviye verdi mi? Özellikle süt ve süt ürünleri tüketmeyince kalsiyum açığı ortaya çıkacak çünkü ve ileride kemik erimesi falan allah korusun.

KUZEY'S MOM dedi ki...

İşin kötüsü her besinin illa dışarıda reaksiyon vermesi gerekmiyormuş reaksiyon vermeyedebiliyormuş. Ama dana eti yerine besi olmayan kuzu eti vermemizi önerdi.Ama henüz ete geçmedik. Yumurta konusunda da kan testi yaptırdım , sonucu bekliyoruz. ne yedireceğimi bende şaşırdım.

Unknown dedi ki...

doktor bize kan testinde negatif çıkması alerjisi olmadığı anlamına gelmez demişti, dolayısıyla negatif çıkarsa ve sen yumurta verirsen ve alerjisi varsa nasıl anlaşılacak?? Ne biçim bir şeymiş bu alerji ya, alerjim var der geçerdim, insan bebeğine olunca kafayı yiyor.

BERRİN YAKA dedi ki...

ben şimdi okuyunca korktum çünkü doktor keçi sütü önerdi. ona da allerjisi olabilir demedi. ayrıca ben de istediğimi yiyebilirmişim.beni kısıtlamadı alakası yok dedi.bizim mamamız pregomin as.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails