AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

16 Kasım 2010 Salı

BİRİNCİ KURBAN İKİNCİ BAYRAM

Kuzum ile birlikte ikinci bayramımız ve birinci kurbanımız.

Öncelikle kuzu için kuzu, bizim için koçu kurban ettik. Malum Kuzey'in yani bizim kuzunun inek sütü alerjisi nedeniyle doktorumuz dana etine de yasak koydu ve kuzu eti vermemiz gerektiğini söyledi. Bizde kesmek için kuzu arayaşına geçtik, diyeceksiniz kasaplarda yada et reyonlarında kuzu var niye kestiniz. Söyleyeyim efendim,insan işin içine girince öğreniyor gıde sektörü kandırmacısını, birincisi kuzu eti bebekler için zaten daha sağlıklı imiş bu doktorumuzun görüşü kasaba sorduğumuzda nedenini ise şöyle açıkladı, geçirdikleri ömür nedeniyle  "besi" kategorisine baktığımızda daha az besi olma durumu söz konusu imiş.

Bizde işte tam bu nedenle yani besi olmayan kuzu arayışına girdik ve otlayan kuzuyu buluncada  kesmek zorunda kaldık. Çünkü kuzu eti diye aldığınız et yüzde yüz kuzu eti çıkmayabiliyormuş hatta kıyma için çektireceğiniz zaman aynı makinede dana eti kıyma haline geldiyse karışıyormuş, alerjik durum söz konusu olduğundan bunlar bizim için önemli, yani bizim kuzu için bir başka kuzuyu feda etmek zorunda kaldık.

Ertesi gün sıra geldi Koç'a ve bayram ziyaretlerine,bugün ilk gününümüz ve anneanne ile dedenin elini öpmeye gittik bayram harçlıklarını indirdik cebe yarın sırada babaanne ve diğer dede var:))

HERKESE MUTLU HUZURLU BAYRAMLAR

2 yorum:

Deli Anne dedi ki...

sizlere de mutlu bayramlar, kuzular koçlar kabul görsün inşaallah.. sevgiler

KUZEY'S MOM dedi ki...

mutlu bayramlar deli anne çocukları öpüyoruz bizde....)))

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails