AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

1 Kasım 2010 Pazartesi

BEBE BİSKÜVİSİ

Ek gıdalar geçtik bebeğime neler yedirmeliyim diye kafamı yoruyorum. Geleneksel bir tipim ben, hazır şeyleri sevmiyorum. Hele konu bebeğim olunca bu konuda daha da katı oluyorum.

Bu nedenle bebe bisküvisini de evde yapmaya karar verdim.
Çünkü dışarıdan aldığımız bebe bisküvisi içinde neler var:  hidrojene bitkisel yağ" "soya lesitini", "doğala özdeş aroma" bunların ne olduğunu artık biliyorsunuzdur diye burada detaya girmek istemiyorum.


Kuzey'in inek sütü alerjisi çıkınca ona yedirebileceğim şeyler sınırlı kalınca çeşiti arttırmak gerekti diye  bisküviyi sütsüz yaptım.


Ama siz alerji gibi bir sorununuz yoksa ayrıca süt ekleyerek de yapabilirsiniz.

MALZEMELER:
7 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi,
(yulaf ezmesi yoksa bunun yerinede un koyabilirsiniz, besleyici değeri açısından yulaf ezmesi ekledim)
1 yumurta
1yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tutam vanilya
( aktardan saf vanilya satın alın markette satılan şekerli vanilin değil!!!)

YAPILIŞI
Malzemelerin hepsini karıştırıyorsunuz, tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük parçalar halinde koyuyorsunuz, 170 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyorsunuz.

Afiyet olsun...

4 yorum:

Deli Anne dedi ki...

çok güzel fikir... teşekkürler.

Unknown dedi ki...

kızımda da inek sütü alerjisi var ve sadece neocate veriyordum, taa kiii sayfanızı görene kadar. Nasıl ssevindim anlatamam. Bilgilerinizden çok faydalanacağım.

vanilla dedi ki...

Merhaba, sut alerjisi olan 1,5 yasindaki oglum icin sutsuz biskuvi tarifi ararken tesadufen buldum blogunuzu. Ve merak ettim kuzey nasil simdi alerjisi bitti mi? Benim her gene gun umutlarim tukeniyor cevabiniz bana umut olabili

Unknown dedi ki...

7.5 aylık süt ürünleri ve yumurta allerjisi olan kızıma muhallebi tarzı şeyleri yediremiyorum. sabah kahvaltısı için tarifiniz hayatımızı kurtardı biraz ezince bisküviyi gayet güzel yiyor. teşekkürler :)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails