AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

27 Kasım 2010 Cumartesi

ORGANİK

Ne garip değil mi? Önceden yediğimiz gıdalara şimdi "organik" diye tanımlama yaparak farklı bir kategoriye sokuyoruz. Aslında aslolan  organik, ancak günümüzde ki hormonlu gıdalardan sonra ayrı bir sınıfa girdi.

Kuzey'in ek gıdalara geçişi ile birlikte yediğimiz "şey! "leri daha bir sorgular oldum.Önce amcamı arayarak Rize'den ( köyümüzden) dedelerden kalan tohumla ekilen mısırlardan öğütülen mısır unu, armut, trabzon hurması, bal, üzüm pekmezi istedim. Sonra Balıkesir'den elma, pırasa, zeytin yağımız geldi. Ancak  bu böyle süregelmezdi ve Kartal Organik pazarı keşfe çıktım. Her pazar günü kurulan bu pazardan alışverişimizi yapmaya başladık havuç, kereviz, karnabahar,bal kabağı ıspanak,deneme fırsatı bulduğumuz ürünlerdi.Tadı ve kokusu bile farklıydı hele ıspanak yemeğini yiyince  tadına doyamadık.Evet organikti,ben demiyorum çiftçi ailenin kızı olan annemin yorumu .

Sıra geldi biraz daha araştırma yapmaya, yüce ulu bilge google arama motoruna "organik" yazdım ve başladım araştırmaya ve işte o zaman  Pınar Hanım ile tanıştım. http://www.ipekhanim.com/  'a girerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Önce karşınıza bir hayat öyküsü çıkıyor ve bizimde hayalimiz olan İstanbul'dan kaçış ve Aydın Nazilli'de kurulan bir çiftlik ve yetiştirilen sebzeler , meyveler .......hemen mail attım Pınar hanımdan bir liste geldi sipariş vereceğimiz ürünler listesi ve siparişimi verdim. iki gün içerisinde
 ilk siparişlerim geldi. Kuzey ile birlikte paketi açtık .


Kutudan çıkanlar; Kereviz, Yumurta, domates, salatalık, domates tozu, domates kurusu, çorba için hamur, ısırgan otu, roka, brokoli, maydanoz,kuru bamya, esmer bulgur,bal kabağı...

Hemen bir salatalığı kütür kütür yedim. O eski salatalığın tadını unuttuğumu fark ettim. Çünkü bu güne kadar yediğimiz farklı bir "şey"! miş, salatalık değilmiş<

Demek ki biz daha çok, Pınar Hanım'a mail atacağız.

Her şey nefis görünüyor  hımmm.

26 Kasım 2010 Cuma

YEMEK SAVAŞLARI

Aslında "yemek savaşı" demek yanlış olur. Çünkü "yememek" için bir direnç yok ortada. Olay zaten buradan çıkıyor "yemek" için  savaş veriyoruz. Ben yedirmeyeceğim kendi yiyecekmiş, daha kaşığın sapı ile ucunu ayırt etmeden nasıl yiyeceksin aa oğlum. Tabi bu durumda ortalık savaş alanına dönüyor her yer havuç patates ikilisinin yanına eklenmiş diğer sebzelerin parke üzerine yapışması ile son buluyor.

Tabi bende her yemek sonrası üzerimi değiştirmek zorunda kalıyorum. Çünkü o kaşık ağzın yolunu direkt tam bulamayarak etrafa sebze fırlatıyor.Haa kaşığı vermeyince de eli ile yemeye çalışıyor.




 

23 Kasım 2010 Salı

BAYRAMDA GELDİ GEÇTİ

Evet dokuz günlük tatil bitti ve iş başı yaptık, oğlum ile tekrar ayrı kaldık.

Dokuz gün ne çabukta geçti. Neler yaptık, aslında fazlada bir şey yapmadık.Önce büyüklere ziyaretler yaptık sonra, Kuzey'i henüz görmeyen arkadaş ve akrabalarımızı ağırladık,  evde yapılmayan bekleyen işlerimizi hallettik. Kuzey'in küçülenlerini ayırdım. Benim yemek sevdam nedeniyle kış reçelleri yaptım, evde ekmek yapmaya merak sardım. 

Neden bu konuda da bir blog hazırlamıyorum diyerek yeni blogumuda hizmete açtım. http://www.tereyaglisicakekmek.blogspot.com/

22 Kasım 2010 Pazartesi

BOTANİK BAHÇESİNDEYİZ

Kuzey doğmadan seneler önce bir kere gitmiştim.  Bayram tatilini ve sıcak havayı değerlendirerek soluğu maaile Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinde aldık.İstanbul'da bir cennet,Cem Karaca gibi hava bedeva su bedeva bile diyemediğimiz memleketimizde  giriş ücretsiz...


Çimlere lütfen basınız yazıyor çime saplı tabelalerda, evden kahvaltılık malzemlerinizi, çayınızı, suyunuzu alın kurulun masalara, kapitalist zihniyete inat hiç bir şey satılmıyor, bu nedenle ihtiyaç olabilecekleri yanınıza almayı unutmayınız.  Hem çocuklar hem yetişkinler için botanikle ilgili seminerler düzenleniyor özellikle çocuklar için bitkileri ağaçları tanıttıkları aktivitiler yapıyorlarmış.Süs havuzları ,ördekler, kediler,çiçekler, böcekler....... 

Tem otoyolunun kenarında huzurlu bir yer,en çok hoşuıma giden ise çöp sergisi,alandan topladıkları çöpleri sergi yapmışlar,si gittikten sonra sizden arta kalanlar bunlar hoşunuza gidiyormu diyorlar açıkça, süper fikir.)




16 Kasım 2010 Salı

BİRİNCİ KURBAN İKİNCİ BAYRAM

Kuzum ile birlikte ikinci bayramımız ve birinci kurbanımız.

Öncelikle kuzu için kuzu, bizim için koçu kurban ettik. Malum Kuzey'in yani bizim kuzunun inek sütü alerjisi nedeniyle doktorumuz dana etine de yasak koydu ve kuzu eti vermemiz gerektiğini söyledi. Bizde kesmek için kuzu arayaşına geçtik, diyeceksiniz kasaplarda yada et reyonlarında kuzu var niye kestiniz. Söyleyeyim efendim,insan işin içine girince öğreniyor gıde sektörü kandırmacısını, birincisi kuzu eti bebekler için zaten daha sağlıklı imiş bu doktorumuzun görüşü kasaba sorduğumuzda nedenini ise şöyle açıkladı, geçirdikleri ömür nedeniyle  "besi" kategorisine baktığımızda daha az besi olma durumu söz konusu imiş.

Bizde işte tam bu nedenle yani besi olmayan kuzu arayışına girdik ve otlayan kuzuyu buluncada  kesmek zorunda kaldık. Çünkü kuzu eti diye aldığınız et yüzde yüz kuzu eti çıkmayabiliyormuş hatta kıyma için çektireceğiniz zaman aynı makinede dana eti kıyma haline geldiyse karışıyormuş, alerjik durum söz konusu olduğundan bunlar bizim için önemli, yani bizim kuzu için bir başka kuzuyu feda etmek zorunda kaldık.

Ertesi gün sıra geldi Koç'a ve bayram ziyaretlerine,bugün ilk gününümüz ve anneanne ile dedenin elini öpmeye gittik bayram harçlıklarını indirdik cebe yarın sırada babaanne ve diğer dede var:))

HERKESE MUTLU HUZURLU BAYRAMLAR

10 Kasım 2010 Çarşamba

SENİ ÇOK ÖZLÜYORUM

Seni çok özlüyorum, oğlumun geleceğini düşündükçe seni daha da çok özlüyorum.

İnsan görmediği birini özler mi? İnsan tanıdığı birini özler, ben ise seni çok iyi tanıyorum neyi sevdiğini, neyi sevmediğini, yaşam biçimini, ilkelerini,amaçlarını, hayallerini, seni o kadar iyi tanıyorum ki bu sana daha çok özlem duymama sebep oluyor keşke öldüğün bu günde yeniden doğsan yeniden doğsan ki çocuklarımız senin ilkelerin doğrultusunda büyüse belki bu mümkün değil ama mümkün olan bu ilkeleri çocuğuma, çocuklarımıza öğreteceğimiz gerçeğidir.

8 Kasım 2010 Pazartesi

OYUNCAKLARIMIZ

PUPPY KÖPEK


Kuzey'in neyi sevip neyi sevmeyeceğini bilemediğim için ve değişik metaryalleri tanısın ama fazlada oyuncak kirliliği olmasın diye oyuncakları kiralamayı tercih ediyorum. Aloynaver'den yeni kiraladığım oyuncak Fisher Price'dan PUPPY Köpek, kesinlikle muhteşem hatta satın amaya karar verdim böylece  Kuzey'in oyun arkadaşı olabilir.


Ses çıkarması nedeniyle Kuzey'i biraz olsa yalnız oyalayabiliyor. Aynı zamanda el, ayak ve renk kavramlarını öğretebiliyor. Ancak büyük olması nedeniyle Kuzey kucağına alamıyor ve sinirleniyor.


Zavallı köpeceğin kulağından çektiği nedir bilmem,Kuzey kucağına alamadıkça tutabildiği yeri olan kulağı evirip çeviriyor yapmadığını bırakmıyor.

7 Kasım 2010 Pazar

DOLPHİNARIUM

Pazar günü İstanbul Barosu'nun seçimlerinin olması ve oy kullanma yerinin Haliç Kongre Merkezinde olması sebebiyle, gezmeyi seven ben bunu fırsat bilerek, Eyüp'te bulunan  Dolphinariuma gittik.

Mors, Foklar ve Yunuslarla yapılan gösteri değişik bir keyifti. Ancak havuz alanının küçük olması sebebiyle yunuslar yeterince güzel gösteri yapamadılar, bu durum televizyonda izlediğimiz gösterilerden sonra beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Bence bir an önce daha büyük bir tesis yapılmalı ki "prenses" ve "matilda" tüm hünerlerini göstersinler.  Sarah ( mors) süperdi. Alkışı çok seven Sarah kimse alkışlamayınca kendi kendini alkışlıyordu.
Başta fotoğraf makinamızın şarjı bitti bir kaç görüntü cep telefonu ile çekince cep telefonumunda şarjı bitti ve elimizde sadece bir kaç görüntü kaldı.
Tam 25 TL, öğrenci 20 TL, 0-3 yaş ücretsiz. Kuzey'in sadece yunuslar ilgisini çekti, mors ve fokun yapabildikleri onu pek şaşırtmadı, zaten ön sırada oturan çocukları izlemek ona daha çok keyif verdi.



4 Kasım 2010 Perşembe

ALTI AYLIK OLDUN

Namı diğer 1/2 yaş

 
Boy: 64 cm
Kilo: 6390 gram


yedi hafta erken doğan biri için iyi olsa da kilo ve boy olarak aydaşlarına yetişmen lazım.
  • Ek gıdalara geçtik, patates, havuç ve pirinç ile başlayan maceramız iki günde bir sırayla kabak+maydanoz+ kereviz+bal kabağı+karnıbahar eklenerek sebze maması halini alacak,
  • Artık yana doğru yamulsanda, belirli bir süre oturabiliyorsun,
  • Gördüğün herşeyi eline almak istiyorsun ve pat pat vuruyorsun,
  • İstemediğin şeyi çok net bağırarak belirli ediyorsun,
  • Hep dik durmak istiyorsun, kucakta yatay pozisyonda durmak istemiyorsun,
  • Emziğini elinle çıkarıp tekrar ağzına takıyorsun,
  • Artık yatağında durmak istemiyorsun sıkılıyorsun,
  • Sesler çıkaran tren oyuncağın ve puppy köpek en çok sevdiğin oyuncak,
  • Eğer evden dışarı giden biri varsa atılarak onunla gitmek istiyorsun,
  • Püüü yaparak oyun yapıyorsun...

SÜTSÜZ YUMURTASIZ BEBE BİSKÜVİSİ

Sonunda başardık Kuzey'in sevdiği bir şey bulduk. Sütsüz ve yumurtasız

Uydurduğum tarif aşağıda, HİP pirinç püresini su ile yaparak içerisine yapmış olduğum bisküvileri atarak Kuzey'e verdim.Sonuç: 5 pekiyi


MALZEMELER:
5 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi,
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 adet küçük boy elma rendesi
1yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tutam vanilya
( aktardan saf vanilya satın alın markette satılan şekerli vanilin değil!!!)

YAPILIŞI
Malzemelerin hepsini karıştırıyorsunuz, tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük parçalar halinde koyuyorsunuz, 170 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyorsunuz.

1 Kasım 2010 Pazartesi

ıGe MILK 12 = 36.2- İNEK SÜTÜ ALERJİSİ

Kuzey'in İnek sütüne alerjisi olduğu kesinleşti.Hafta sonu doktorumuz Nüvis Hanım'ın önerisi ile inek sütü ve keçi sütü için alerji testi yaptırdık. Her ikisinde de sonuç pozitif, hatta inek sütü alerjisi çok yüksek.


Neyse yapacak bir şey yok önemli olan bundan sonra ne yapmalıyız.


1- Anne olarak ben emzirmeye devam ettiğim için, süt ve süt ürünlerini  ve dana etini kesinlikle yemeyeceğim.

2- Kuzey'in beslenmesin de süt ve süt ürünleri olmadığı gibi et olarak sadece kuzu eti olacak oda besi olmasa daha iyi olurmuş.Yakında satılık besi olmayan kuzu aranıyor diye ilan vereceğim. Kocaeli'nin köylerinden kuzu almaya gideceğiz , kesip derin dondurucuya atacağız.

3- Muhallebi, yoğurt, peynir veremediğimize göre ek besinlere hızlı bir giriş yapacağız.

4- Akşam neocate mamayı vereceğiz, ancak Kuzey sevmediği için sevdirebilecek yöntemler bulacağız.

Alternatiflerİ
a- HİP pirinç püresi yada yulaf unu ile neocate'i karıştırabiliriz.
b. İçerisine meyve püresi katabiliriz.
c- pekmez ve saf vanilya yada vanilya şurubu ile tatlandırabiliriz.
d-yada hepsini bir yerde karıştırarak sevebileceği bir tat elde edebiliriz.

5- Annenin yani benim sütümü artırabilecek şeyler yapacağız. Tekrar humana stil, ısırgan çayı içmeliyim.

İnek sütü alerjisi yüksek çıkınca, labaratuarı arayarak yumurtaya da alerjisi olup olmadığı ile ilgili test yapılmasını istedim. Sonuçlar iki gün içerisinde elimizde olacak en azından ona göre alternatif yemek menüleri oluşturacağım.



BEBE BİSKÜVİSİ

Ek gıdalar geçtik bebeğime neler yedirmeliyim diye kafamı yoruyorum. Geleneksel bir tipim ben, hazır şeyleri sevmiyorum. Hele konu bebeğim olunca bu konuda daha da katı oluyorum.

Bu nedenle bebe bisküvisini de evde yapmaya karar verdim.
Çünkü dışarıdan aldığımız bebe bisküvisi içinde neler var:  hidrojene bitkisel yağ" "soya lesitini", "doğala özdeş aroma" bunların ne olduğunu artık biliyorsunuzdur diye burada detaya girmek istemiyorum.


Kuzey'in inek sütü alerjisi çıkınca ona yedirebileceğim şeyler sınırlı kalınca çeşiti arttırmak gerekti diye  bisküviyi sütsüz yaptım.


Ama siz alerji gibi bir sorununuz yoksa ayrıca süt ekleyerek de yapabilirsiniz.

MALZEMELER:
7 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi,
(yulaf ezmesi yoksa bunun yerinede un koyabilirsiniz, besleyici değeri açısından yulaf ezmesi ekledim)
1 yumurta
1yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tutam vanilya
( aktardan saf vanilya satın alın markette satılan şekerli vanilin değil!!!)

YAPILIŞI
Malzemelerin hepsini karıştırıyorsunuz, tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük parçalar halinde koyuyorsunuz, 170 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyorsunuz.

Afiyet olsun...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails