AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

26 Aralık 2012 Çarşamba

ÇOCUKLA SEYAHAT-KARADENİZ TURU

AYASOFYA MÜZESİ
Çocukla seyahat tabi ki mümkün. Bu  küçük adamlar ve veya bayanlar artık hayatımızda ve onlarla olduğumuza göre  yola devam felsefesi ile yaşayan bir çift olarak kurban bayramında ( ehe biraz geç yayınlıyorum) Kardeniz gezisi planladık.
 
Oldukça keyifli geçti, tabi ki eskisi gibi rahat rahat el ele, kafamıza göre dolaşmak mümkün olmasa da varsın olmasın.
 
Öncelikle Sabiha Gökçen HavaLimanından Trabzon'a uçakla gittik, orada daha önceden ayarladığımız kiralık arabaya bindik ama siz siz olun aracınızı en az bir ay önceden ayarlayın bukadar karadenize giden olmasına şaşırdım son dakikada olduğu için çok zor araç bulabildik.
 
Önce Ayasofya Müzesinin yanında bulunan çay bahçesinde bir güzel kuymaklı kahvaltı ettik.Daha sonra telefonun navigasyonunun yardımı ile  dağlardan tepelerden ( ama kestirmeymiş:))) Sümela Manastırına gittik.

SÜMELA' DAN BAKIŞ
Çıkışta Kuzey'in kucak istemesi tutunca sıra ile kucakta çıkardık. deydi mi? deydi.
 
 
Bundan sonra her seferinde navigasyonu kullandık.kesinlikle telefonun ki daha iyi ve güncel:))))
 
Buradan Rize'ye hareket ettik, giderken Nejla Hanım'ın ev tatlıları'ndan abladan laz böreğini yedik. hıım. enfesti.....
 
Daha sonra  Rize- Ayder " Ahşap Otel'e" vardık. Ayder'i anlatmak için kelimeler yetersiz kalır. Ancak en son 10 yıl önce gittiğimde çok çok az otel olması nedeniyle çarpık yerleşimi bir daha gözler önüne sersede hala büyüleyici ve kesinlikle görülmesi gerekir.

OTEL

AYDER'DE YÜRÜYÜŞ






Burada iki gün kaldıktan sonra Rize' li olmam vesilesi ile akrabaların ısrarına dayanamayarak Rize-Ardeşen'de bulunan amcama yerleştik.

KÖYÜMÜZ

KÖYÜMÜZ VE DAĞDAKİ EV


Konaklama yerini burası belirleyerek ertesi gün Gürcüstan-Batum'a gittik. Bilindiği üzere BAtum'a pasaport vize olmadan geçebiliyorsunuz ama siz siz olun pasaportunuz varsa yanınızda götürün pasaportumuzu yanımıza almadığımız için- hele ki bayram yoğunluğunda -fazladan iki saat kuyurkta bekleyerek Batum'a geçtik. Hee değermiydi bir yer görmüş olduk -okadar - ama ooo meyveli sodaları süpeeer ve duty free si daha ucuz:)))

 

 

1 yorum:

Funda dedi ki...

Merhaba. Geziniz çok güzel olmuş. Bizde karadeniz ve batum gezisi yapmak istiyoruz iki bebeğimiz var. Batum fazla güvenli değil diyorlar siz ne düşünüyorsunuz kendi arabamızla gideceğiz. Birde girişte çocukların nüfus cüzdanlarında da fotoğraf olmasını istiyorlarmış Siz nasıl yaptınız acab bilgi verebilir misiniz?..Teşekürler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails