AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

30 Nisan 2012 Pazartesi

SAPANCA GEZİSİ( zeliş çiftliği- maşukiye cansu alabalık tesisleri)

Geçen hafta rotamızı Adapazarı'na çevirdik . Sevgili arkadaşlarımız Cansu ailesi ( Suzan-Murat- Yiğit) ile birlikte sabah 08.30 da yola koyulduk. Saat 10.00 olmadan Zeliş çiftliğindeydik. Zeliş çiftliğine varmak için dağa doğru 4000 metre daha yıl çıkıyorsunuz ama o manzara için değer.


Aslında başta bir gün kalma planları yapmış olsak da rezervasyon için yer kalmadığını öğrenince sadece kahvaltı için rezervasyon yaptırdık.

Manzara enfes, birde Zeliş'in el yapımı reçelleri buna eklenince  enfes bir kahvaltı yaptık ancak burada çocukları zapt etmek mümkün olmadı düz ayak bir yer olmadığı ve bizim veletler pek bir afacan olunca daha fazla kalamadık.

( Kahvaltı için mutlaka önceden rezervasyon yaptırınız kişi başı 25,00.-TL.)







 Buradan daha önce duyduğumuz "Maşukiye Cansu Tesislerine" gittik. Burası Maşukiye yolu üzerinde bir yer

<><><><>
<><><><>
Otoyol İstanbul, istikametinden gelenler için, İzmit Doğu - Uzunçiftlik turnikelerinden çıktıktan sonra 500 mt. ilerden sağa sapanca kavşağına sapılarak 10 km. sonra Maşukiye'ye ulaşmak mümkün.
Ankara Yönünden, gelenler için, sapanca turnikelerinden çıkıp, sola dönüldükten 9 km. sonra Maşukiye'ye ulaşmak mümkün. Maşukiye girişinde ki tabelalarımızı takip ederek tesisimize ulaşabilirsiniz.

Burası çimlerin üzerine masaların kurulu olduğu etrafta çiçeklerin olduğu  alabalık tesisi. Öncelikle tam çocuklara uygun bir yer  yeşillik açık bir alan, aynı zamanda arzu edenler atlara binebiliyor. Kahvaltıda yapılabiliyor ancak biz öğleden sonra gittiğimiz için önce bir demlik çay içtik akşama doğru alabalık,  çıtır tavuk, kiremitte peynir, kiremitte mantar yedik:))

Alabalık pek sevilen bir balık değil, ancak kiremitte kaşarlı filetosu güzeldi, buz gibi testide içtiğimiz  su  ve  kiremitte mantarda enfesti. Çocuklar çok eğlendi sürekli ayakta orya buraya koşturdular açık havadan mı nedir dışarıda hiç uyumayan kuzey efendi onca sesin içinde uyudu annede rahat bir çay içti :)))))





Hiç yorum yok:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails