AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

10 Aralık 2010 Cuma

İLK YOĞURT NASIL İCAT EDİLDİ.

Doktorumuz Nüvis Hanımın önerisi ile dün Memorial Hastanesinde Prof. Dr.Özlem Durmaz'a gittik. Aslında bilmediğimiz bir şey söylemedi. Kuzey'in inek sütüne alerjisinin üst boyutta olduğu ancak ailede alerji öyküsü olmaması sebebiyle bunun en geç iki yaşında geçeceğini varsaydığını, kilosunun az olmadığını zaten düşük kilolu doğduğunu, bunu baz almamız gerektiğini, Kuzey'in bazen gece ağlayarak uyanmasının nedeninin reflüden olduğunu, sütün geçici bir süre rahatlık hissi verdiğini bu nedenle süt içme ihtiyacı ile ağladığını ancak verilen sütün reflüyü tetiklediğinden bahsetti.

Her nekadar keçi sütü alerjisi pozitif görünsede üst sınırda olmadığı için keçi sütünden yaptığımız yoğurdun mayasını neocate ile verebileceğimizi söyledi. Peki bu durumda keçi sütü ile mayalayacağımız inek sütü yoğurdu olmazdı, keçi sütü yoğurdu bulup bunu maya olarak kullanmalıydık peki bu yoğurtun gerçekten keçi sütü yoğurtu olduğu yanı bununda bir başka keçi sütü ile yapılmış yoğurt ile mayalandığını nereden bileceğiz sorularıma karşı kocam bu paradoksa dayanamayarak ilk yoğurt peki nasıl bulundu dedi?

ağacın reçinesinden yapıldığı ,karınca toprağından yapıldığı hususunda tezler olsada annem eskiden maya olmadığında sütü tamamen sıcağa koyarak kendiliğinden yoğurt yaptığını dile getirdi.

Şimdi merak ile bekliyoruz yoğurt tutacak mı?





 

2 yorum:

Deli Anne dedi ki...

O paradoks benim başımı döndürdü, okurken bulandı gözlerim.. Dilerim yoğurdunuz tutar .. sevgiler.

Barış'ın annesi dedi ki...

Raif olayı bitirmiş :)))

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails