AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

30 Nisan 2012 Pazartesi

SAPANCA GEZİSİ( zeliş çiftliği- maşukiye cansu alabalık tesisleri)

Geçen hafta rotamızı Adapazarı'na çevirdik . Sevgili arkadaşlarımız Cansu ailesi ( Suzan-Murat- Yiğit) ile birlikte sabah 08.30 da yola koyulduk. Saat 10.00 olmadan Zeliş çiftliğindeydik. Zeliş çiftliğine varmak için dağa doğru 4000 metre daha yıl çıkıyorsunuz ama o manzara için değer.


Aslında başta bir gün kalma planları yapmış olsak da rezervasyon için yer kalmadığını öğrenince sadece kahvaltı için rezervasyon yaptırdık.

Manzara enfes, birde Zeliş'in el yapımı reçelleri buna eklenince  enfes bir kahvaltı yaptık ancak burada çocukları zapt etmek mümkün olmadı düz ayak bir yer olmadığı ve bizim veletler pek bir afacan olunca daha fazla kalamadık.

( Kahvaltı için mutlaka önceden rezervasyon yaptırınız kişi başı 25,00.-TL.)







 Buradan daha önce duyduğumuz "Maşukiye Cansu Tesislerine" gittik. Burası Maşukiye yolu üzerinde bir yer

<><><><>
<><><><>
Otoyol İstanbul, istikametinden gelenler için, İzmit Doğu - Uzunçiftlik turnikelerinden çıktıktan sonra 500 mt. ilerden sağa sapanca kavşağına sapılarak 10 km. sonra Maşukiye'ye ulaşmak mümkün.
Ankara Yönünden, gelenler için, sapanca turnikelerinden çıkıp, sola dönüldükten 9 km. sonra Maşukiye'ye ulaşmak mümkün. Maşukiye girişinde ki tabelalarımızı takip ederek tesisimize ulaşabilirsiniz.

Burası çimlerin üzerine masaların kurulu olduğu etrafta çiçeklerin olduğu  alabalık tesisi. Öncelikle tam çocuklara uygun bir yer  yeşillik açık bir alan, aynı zamanda arzu edenler atlara binebiliyor. Kahvaltıda yapılabiliyor ancak biz öğleden sonra gittiğimiz için önce bir demlik çay içtik akşama doğru alabalık,  çıtır tavuk, kiremitte peynir, kiremitte mantar yedik:))

Alabalık pek sevilen bir balık değil, ancak kiremitte kaşarlı filetosu güzeldi, buz gibi testide içtiğimiz  su  ve  kiremitte mantarda enfesti. Çocuklar çok eğlendi sürekli ayakta orya buraya koşturdular açık havadan mı nedir dışarıda hiç uyumayan kuzey efendi onca sesin içinde uyudu annede rahat bir çay içti :)))))





19 Nisan 2012 Perşembe

KAHVALTI MEKANLARI

Kahvaltıyı seven biri olarak, Kuzey doğduktan sonra daha sık dışarıda kahvaltı yapar olduk, bir önceki postumda Emirgan Sarıköşk'de kahvaltıyı yazınca diğer kahvaltı mekanları hakkındaki yorumlarımı da belirtmek istedim.

MADO CAFE

Herkesin bildiği Mado Cafe, en sık ziyaret ettiğimiz mekan, buraya çoğu zaman, babamızın çalıştığı günler Kuzey ile birlikte geliyoruz.
  Köy kahvaltısı ve normal kahvaltı olarak iki çeşit kahvaltısı var,

K.Maraş Usulü Köy Kahvaltısı

Beyaz peynir, otlu peynir, kaşar peyniri, hellim peyniri, eski kaşar, K.Maraş peyniri, petek bal, kaymak, vişne reçeli, tahin-pekmez, tereyağı, zeytin çeşitleri, gözleme, pastırma, domates, salatalık, sahanda çiftlik yumurta, kızarmış sucuk, ekmek çeşitleri (cevizli-zeytinli-sade), simit, süt veya bardak
çay

Mado Klasik Kahvaltı

K.Maraş peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, su böreği, tereyağı, süzme bal, çilek reçeli, zeytin çeşitleri, haşlanmış yumurta, söğüş domates-salatalık, ekmek çeşitleri (cevizli-zeytinli-sade), simit, bardak çay

ÖZSÜT CAFE

Burada da iki çeşit kahvaltı var, sürekli sıcak ekmek servisi dışında Mado ile kıyaslayınca pek beğendiğim söylenemez.



KARTAL VESTA- YAKACIK SUBAŞI

Kartal Sahil Yolunda bulunan Vesta gördüğüm en fazla çeşidi olan Brunch yapıyor. Yakacık Subaşı Restoran ile sahipleri aynı  zaten tarzda aynı. Buradaki brunch şimdiye kadar gördüğüm en fazla çeşidi olan brunch ama çok geç kalmayın çünkü çok kalabalık oluyor. Yakacık' Subaşındaki tabiki manzarası ile ayrı bir güzel
Fiyat : 25,00.-TL.

Vesta da aynı zamanda çocuk oyun odası var küçük de olsa erken saatte gittiğinizde oyun ablası size kalıyor.

KARTAL ÜNLÜER RESTAURANT

Tam bir fiyasko yaşadık, Kartal Real 'e yakın bulunan Ünlüer'e ilk defa gittik rezervasyonumuzu bir arkadaşımız Grupanya'dan yapmıştı önce gittiğimizde rezervasyon yapmadığımız söylendi, başka yere yapmışsınız denildi arkadaşım aradığı numarayı kendi cebinden çaldırınca aynı yer olduğu anlaşıldı, kahvaltı zengin görünse de hizmet anlamında çok kötü, biz teras katta oturduk sandalyeler çok pisti. Aynı zamanda ilanlarında çocuklara yönelik bir şey yazmadıkları halde çocuklardan ek ücret aldılar.

 
PENDİK MARİN BEYCE SULTAN

Süper süper süper, mekan güzel , servis güzel kahvaltı güzel daha ne diyebilirim ki,,,Cumartesileri serpme kahvaltı, pazar günleri Açık büfe kahvaltı
Brunch için sultan kahvaltısı adını vermelerinden belli herşey



TEMENYE

Temenye'de Pendik Marine de daha önce akşam yemeğine gitmiş ve çok memnun kalmıştık. Hafta sonu serpme köy kahvaltısı veren temenyede de hizmet ve kahvaltıdan çok memnun kaldık.
KONYA OVALI

E-5 yolu Kartal üzerinde bulunan, Konya Ovalı Konya usulü yemekleri ile ünlüdür Hafta sonları serpme kahvaltı veriyor, güveçte peynir, sahanda yumurta ve çok değişik reçelleri ve ekmeği ile beğendiğim bir yer.  aynı zamanda burada da çocuklar için oyun odası ve oyun ablası bulunmaktadır.

SARAY MUHALLEBİCİSİ

Çok bilinen Saray Muhallebicisinde daha önce kahvaltı için hiç gitmemiştik, Süreyya Operasına gittiğimiz bir gün tesadüfen girip kahvaltı yaptık. Burada kahvaltı tabağı var.

KİDS CORNER CAFE

Aşağıda ki post öğle yemeği zamanı gidilmiş bir yer ancak kahvaltısına gidemedim fakat metini duydum

RETTO CAFE

Aşağıdaki postta ki resimler kahvaltı zamanı gidildiğinde çekilmiş değil ama daha sonra arkadaş grubu ile kahvaltısına gittik. kahvaltı tabağı veriyorlar amaç kahvaltımızı yapalım çocuklar eğlensin diyorsanız yeterli ancak enfes bir kahvaltı yapalım  derseniz adresiniz burası değil.Çünkü kahvaltı tabağı veriliyor ve çeşit çok az

VİYADÜK PASTANESİ

Pazar günleri Brunch var. Fiyatı gayet makul 17,50.-TL. Çok çok çok çeşit aramayanlar için gayet güzel, özellikle üst katın iç mekanı çok hoşuma gidiyor, sakin sessiz oluşu daha çok cezbedici.

MODA BELTUR

Tarihi moda iskelesinde beltur işletmeciliğinde olan bir yer
Cumartesileri serpme, pazar günleri brunch, sadece manzara için bile gidilir,  kahvaltısı da güzel,hizmet güzel, sadece mekanda az yer olduğu için erken giderek manzaranın tadına varabileceğiniz yeri seçin derim.  






İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails