AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

22 Nisan 2011 Cuma

12 AY KONTROLÜ

Tabi ki bir yaşına girmedi Kuzeyim, bir yaşı hafta içine denk geldiği için, önümüzdeki hafta kontrole gitmeyi düşünürken, Kuzey'in dün burun akıntısı ve hırıltısı ile uyanması nedneiyle, hem bir yaş kontrolü hem sağlık kontrolü nedeniyle Nüvis Hanıma gitmeye karar verdik.

Bebeğim "nezle" olmuş, ilaca gerek yok dedi sadece serum fizy. ve alerji için....... ilacını kullanacağız.

Bir yaşına 13 gün olduğu için doktorumuz kilo boy ölçülerini bir yaşında ki duruma göre deftere işlemek gerektiğini söyledi, Bir yaş menüsünü aldık ancak tabi ki Kuzey'in alerjisi nedeniyle şimdilik kullanmıyoruz. Yaşına girdikten 10-15 gün sonra inek sütü alerjisi için yeni bir test yaptıracağız bu testte aynı zamanda, inek sütü içerisinde yer alan kazenin, laktoz v.s. bileşenlerden hangisi veya hangilerine alerjisi olduğu tespit edilecek ve buna göre yeni menümüz belirlenecek. Bu arada gece Kuzey anne sütünden başka bir şey içemediği için ben sütü arttıracak yöntemlere tekrar başvuruyorum, bunun için önerisi alkolsüz bira...

Bu aylarda kavanoz gibi bir şeylerin içine başka meteryalleri atması şişe gibi ürünlerin kapaklarını kapatmaya çalışması gibi ince el becerilerini yapması gerekiyormuş, Kuzey bunları yapabildiği için bu anlamda sınıfı geçtik.

Kafamı çok kurcalayan sorulardan biri olan süt ve sür ürünü almaması nedeniyle gelişimi çok olumsuz etkilenir mi ? sorusuna cevabımı aldım " HAYIR" ve rahatladım.

Yazın dondurucuya atmış olduğumu domateslerden vermeye de başlayabilirmişiz.  Balığıda ısrarlarımız ile arttırdı. Buna göre haftada bir gün tavuk, üç gün balık üç gün kırmızı et şeklinde beslenmeye devam .

Bu arada bol bol kitap önerdi. Zaten kitap okumayı seven bir aile olarak bunu uygulayan bizler, bu öneri ile hemen yeni kitaplar bakmaya başladım.

Oynadığı oyuncaklara gelince; favorimiz amcamızın aldığı playskool- yaramaz toplar, babasının arabaları :)) çerez kaseleri, kepçe, çırpıcı, süt kapları, şişeler.....


Sevmediklerine gelince daha doğrusu alışamadıkları , komşumun aldığı fisher price eğitici masalcı tırtıl, aslında çok eğitici bir oyuncak ama söylenen şarkılardan bir tek kırmızı balık'ı seven oğlum diğerlerinde ağlamaya başlıyor, bizde zaman tanıyoruz bakalım ne zaman alışacak :)





15 Nisan 2011 Cuma

ÖZETLER

06.04.2011 - Kuzey farkında olmadan uzun bir süre ayakta hiç bir yere dokunmadan durdu.
11.04.2011- İki adım attı, düştü.
12.04.2011 tarihinden itibaren yeni bir huy edindi ve  bütün gün tek el tutunarak yürütülmek istiyor ve hala dişler çıkmadı:)



Banyo yapmaya bayılıyor, hatta sudan çıkardığımızda ağlıyor, yürümeye başlasın artık banyoda duşun altında yıkamaya başlarım.

Bahar gezmelerine başladık.Anneanne ve dede ile gezmeye bayılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails