AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

23 Şubat 2011 Çarşamba

BU ARALAR:))))

Bu aralar yoğun bir tempodayız. Bu nedenle bloga uzun süredir giremedim.  Neler oldu bakalım;

**bubu anni mama gibi lafları diyen Kuzey Efendi dün babası işten gelince kapıda onu görünce babaaaa dedi, tabi ki kociş mest oldu.

**Kuşlar nerede?
saat nerede? dede nerede? reis nerede? ( dede oluyor) ilgili yere bakıyor.
bir tek anne nerede deyince bakmıyor:((( çocukcağız daha kim olduğumu anlamadı mı ne:))

**

**Kociş ile anlaşma yaptık hafta sonları yarım saat o bana zaman tanıyor ben sevdiğim dekorasyon dergilerini okuyorum, yarım saatte ben ona zaman tanıyorum oda sevdiği işi yapıyor böylece yaşam enerjimizi yükseltiyoruz:)))( bu kelimeyi bu aralar çok seviyorum)


KUZEY'İ İŞYERİNE GETİRMEK ZORUNDA KALDIM;

Akrabamızın vefatı nedeniyle annemlerin acilen cenazeye yetişmek zorunda kalması nedeniyle eve gidip Kuzey'i alarak işe getirmek zorunda kaldım. Kuzey çevresindeki ilgiden  çok memnun kaldı, şaşkın şaşkın etrafa baksada ilgiyi seven böcüğüm mutlu oldu. ee çocuklu olunca arada  bu şekilde adrenalin olacak ama değil mi?


ADIM ADIM dergisine abone olduk. Şimdilik bir sayımız geldi, yanında vakvak diye ses çıkaran ördek ve kocaman bir kalem ile, bu arada abone olanlara özel olarak netten  müzik indirebiliyorsunuz henüz net yorum yapamıyorum bir dergi geldiği için ancak çocuğunuz ile ne yapacağınızı bilemiyorsanız müthiş destek sağlıyor.

YENİ OYUNCAĞIMIZ:  Müzik ve ses efektli bu oyuncak, bebeklerin neden-sonuç ilişkisi kurmayı öğrenmesine ve sağlıklı motor becerileri geliştirmesine de yardımcı olacak bir ürün diye aldık.

denemeye başladık, ne işe yaradığını keşfetti birde çabuk sıkılmasa ve çarkları ağzına götürerek yalamaya çalışmasa:)))

KUMANDA GİBİ GÖRÜNEN ŞEYİN OYUNCAK İLE İLGİSİ YOK, ESKİ KALAN KULLANILMAYAN ŞEYLERİ KUZEYE OYUNCAK DİYE VERİYORUZ.







4 Şubat 2011 Cuma

DOKUZ AYLIK OLDUN





Miniğim bugün dokuz aylık oldun,

Bu ay doktora gitmedik, doktorumuz bu ay gelmememizi, on aylık olduğunda gelmemizi söyledi. Ancak bugün doktorumuz ile telefonda görüştük; kahvaltıya sırayla fındık ve badem ekleyebileceğimizi söyledi, ceviz iznimiz 1/8 den 1/4 e çıktı, ancak yumurta hala yarım ve üzücü olan balığa bu ayda geçmiyoruz.:((

Bu ay bizim için en önemli değişiklik, biz Kuzey'i bir yere yasladığımızda uzun süre ayakta durabiliyor, tuttanarak kalkmaya çalışıyor ama arada bir başarılı oluyor  ve ilgisini çekecek bir şey olduğunda o tarafa doğru yöneliyor ancak minik kuşum hala ellerini bıraktığında düşeceğinin farkında değil ve hala emeklemek istemiyor hatta yüzükoyun durmaktan nefret ediyor.

Oturtarak oyuncak sepetini yanına koyduğumuzda kendi kendine sepetten sıra ile  oyuncaklarını dışarı çıkarark 20-30 dakika oynayabiliyor, annede bu arada kendine geliyor:)))

1 Şubat 2011 Salı

KUZEY'İN ODASI


Karyolaya asılı ,bulut -yıldızlı ahşap süs taygatoys'dan

uçak şeklinde askılığı netten alakasız bir yerden buldum fyatı 7 TL. idi

CD lerimiz
Halı maceramı tamamlayıp, İVİ Halıya teşekkürlerimi ilettiğim sırada, Kuzey'in Odasının blogda olmadığını farkettim. Öncelikle zorlu halı maceramız nihayetinde sona erdi, oda konsepti helikopter, uçak olunca halıyı da bu şekilde seçmek için nette yaptığım uzun uzun araştırmalar sonucunda Koyunlunun helikopter resmi olan ve kenarından ortaya doğru üçgen çizen siyah yol şeklinde teması olan halıyı seçtik, Kuzey'in aceleci bir bebek olması sebebiyle hijyen anlamında uzun bir süre  halı sermemeyi tercih ettik ancak ilerleyen zamanlarda halıyı serdiğimizde,  halının dörtte birinin siyah olması sebebiyle üzerinde devamlı kendimi bir şey toplarken buldum, benim kusan, ağzında yiyecek varken hapşıran oğlum sebebi ile halının üstü değişik haller almıştı.BURADA

Bu arada aslında önceden bildiğim ama biraz pahalı olduğu için vazgeçtiğim İVİ halıda beğendiğim mavi trafik halıyı TIK sipariş ettim. Halı gerçekten başarılı öncelikle halı değil oyuncak, üzerindeki çizimler ve araç geçiş yolları  sebebiyle ilerleyen zamanlarda Kuzey'in daha çok ilgisini çekeceği kesin. Kuzey hala kusuyor ve hapşuruyor ancak üzerinde kolay kolay leke göstermiyor ve hemen silinebiliyor.

Evet halımızdan başladık, gelelim odamıza oda  made in Turkey by Kuzey's Mom yapımı odayı ben çizdim ve tanıdığımız bir marangoza yaptırdık, alt değiştirme ünitesini ise, ODDA da gördük ve Kuzey'in odasına uyarladık,ileriye doğru ayaklar kesilerek çalışma masasına dönüştürülecek.


Dolabın arasında İKEA dan aldığımız benim hala gece uykusuna geçtiğim açılır koltuk bulunuyor. Dolap çizilirken bu koltuğun ölçüleri dikkate alınarak çizildi.

Perdeler, nette gördüğüm bir perdeden esinlenerek Perdeciye yaptırıldı, ancak üzerinde ay,yıldız , bulut figürleri için önce piko yapan birine sipariş verilse de alınan başarısız sonuç üzerine Pendik'te bulunan tüm yerler dolaşıldı ama kimi yapamam dedi, kimi uğraşamam dedi ve yine işi halletmek anneannemize düştü, dedemiz çizdi anneannemiz dikti.

İçerisine ise hiç bir şekilde güneş girmesine izin vermeyen  storgüneşlik yaptırdık , tüle gerek kalmadı.

Dolabın kulpları ise ayrı bir macera konusu; odada bulunan pinokyo temalı saat, boy ölçer ve müzik çalar Roma'dan bartolucciden TIK taaaaa 2006 yılında alındı ve odaya asılmayı bekledi durdu baza altlarında, bu ürünler ahşap BU nedenle elimde bulunan iki adet mandal altlığını mandalları çıkartarak kulp yapmak istedim ama adet iki tane olunca çaresiz kaldım, bir zamanlar Tepe Nautilusta bir standda bu ürünler satılıyordu ancak artık satılmadığüını öğrenince yine ulu yüce Google da yaptığım araştırmada Etilerde MOHİNi de satıldığını öğrendim, bir hafta sonu hamile iken doktor ziyaretimiz sonrası babamız ile buraya giderek ahşapları aldık ve mobilyacımızdan kulba dönüştürmesini istedik.

http://www.sticker.com/ ve paşabahçe'den oda konseptine uygun stickerlar aldım.Mobilya üzeri ve duvarlara yapıştırdık.


dolap kapağı  içerisine resim konulabilir şekilde dizayn edildi, ilerleyen zamanlarda aylara göre resimler ekleyeceğim.
Aydınlatma philips kico serisinden.














İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails