AŞKSIN SEN

AŞKSIN SEN

31 Aralık 2010 Cuma

8. AY KONTROLÜMÜZ

Babamız çalıştığı için ananemiz ile birlikte Nüvis Hanımı ziyaret ettik.

Süt diyeti uyguladığımızdan dolayı kilo alımı biraz hızlanmış, artık sulu köfte, kabak dolması , zeytinyağlı fasülye( yazın dondurucuya atıldı ise) gibi yemekleri yedirmeye başlayabileceğiz, kahvaltıya 1/4 ceviz ilave edildi. Hırıltı başladığından dolayı neocate ile yapmış olduğumuz yoğurda ara vermiştik, ancak Nüvis Hanım tekrar başlamamızı 1 çay kaşığı ile başlayıp her gün 1 çay kaşığı artırarak, 100 cc ye çıkmamız gerektiğini iletti. Hırıltı alerjiden dolayı değilmiş, yoğurt her çocukta reflüyü artırırmış bundan dolayı da hırıltı oluyormuş, reflüyü artırmaması için, meyve suyu yada pekmez ile tatlandırmamız gerekirmiş, tatlandırmak reflü etkisini azaltıyormuş. Cevizi dört gün denedikten sonra yoğurda başlayacağız.

Aleji nedeniyle balığa hala geçemiyoruz, ancak 9. ayda doktorumuz ile tekrar görüşerek lüferin mevsimi geçmeden deneyebileceğiz.

Sorularıma gelecek olursak;
  • Kuzey günde 350 cc anne sütü alıyor bu durumda günde 500 cc almamış oluyor.Cevap:150 cc de neocate alıyor , bu durumda aynı işlevi görüyor.
  • Yürüteç kullanmalımıyız? Cevap: Yürüteç ev kazalarına neden olur, ama bunun dışında karşı çıkmamızın sebebi çocuklarda denge problemini bozuyor ve bu problem ömür boyu devam ediyor. Çocuk yürümediği halde kendini yürüyormuş sandığından beyin ve hareket arasında sıkıntı oluyor
  • Sabah kahvaltısını ıhlamur ile yapamazmıyız. Cevap:Yapabilirsiniz ancak kalorisiz ne gerek var, birde bitki çaylarının uzun süre kullanılmasını pek önermiyoruz.
  • Salyadan doalyı çenesinde kızarıklıklar oluşuyor aynı zamanda hassas ciltli olduğu için atopik dermatite özgü egzama oluşabiliyor, mustela veya diğer markaların kremlerini kullanabilirmiyiz? Cevap: kozmetik olduğu için önermiyorum , .........crem i öneriyorum bu ürün diğer kozmatik ürünlerin içeriğinde bulunan asıl madde, bunu sürebilirsiniz.
      Neler yapabiliyoruz; KIRKBİR KERE MAŞALLAH !!!!!!!

  • İki eline oyuncak alıp birbirine hızlı şekilde vurmaktan keyif alıyor,
  • Tutunarak kalkabiliyor ama bunu tek başına iken yapmıyor,
  • Hayret ettiği şeylere uuuuuuuuu yapıyor,
  • Üfleme hareketi yapıyor,( Konuşmanın ilk ayağı imiş, konuşmayı tetiklermiş)
  • Kucağa alınmak istediğinde iki kolunu açıyor,
  •  Kablolar, kombi suluğu ve katlamalı perde ipleri ve damacana  en sevdiği oyuncakları,
  • Sürekli yürümek istiyor, yakında maaile bel fıtığı olmazsak iyidir.
  • Yatarak yıkanmaktan nefret ediyor, oturarak yıkanıp ayakları ile oynamayı seviyor,
  • Kesinlikle çorap tutmuyor , çıkarıp çıkarıp yanına koyuyor
  • Emeklemiyor, ( doktorumuz emeklemeyi atlatıp yürüyebiliyor diyor ..eee annesinin oğlu)


20 Aralık 2010 Pazartesi

HÜSRANLA SONUÇLANAN KAÇAMAĞIMIZ

Tarih: 17.12.2010
Yer: Annemin evi

Olay: 17 Aralık tarihinde evimizde temizlik olduğundan annem, Kuzey'ide alarak kendi evine götürdü, akşam banyo saati yaklaştığında Menşure, " temizliği bitiremedim gelmeyin" deyince hemen aklıma B planı geldi.

Nezamandır kocacığım ile başbaşa yemek yemek istiyorduk ancak Kuzey'i gündüz bırakmaya içimiz elvermediğinden, madem eve geç geçilmesi söz konusu hem de hava soğuk, planı devreye aldım.

B Planı: Anneme dedim ki, siz bizim eve geçmeyin ben size geliyorum. Kuzey'i besleyip uyuturum, gece uykusuna geçincede ben çıkarım hem bir kaç işim var onları hallederim hemde şöyle baş başa bir yemek yeriz ve ben anneme kocişko kendi evine gider ben Kuzey'in yanında kalırım.

Plan güzel değil mi? bence süper

Sonuç: başarısız

Kuzey'i yedirdim arkasında uyuttum, kocacığım geldi ve olay mahalinden uzaklaştık, önce bir iki mağaza dolaştık  Kuzey efendi için:)))

Sonra yemek yemeye doğru gidecek iken bir telefon, annem

".......senin hemen arkandan uyandı, bir saattir uyutmaya çalışıyoruz ama gözler faltaşı gibi, kucağımızda salladıkça ellerini çırparak "alkış" yaparak gülüyor." dedi. İnkansız dedim seveyin diye zorla uyanık tutmaya çalıştığım çocuk en fazla sekize kadar dayanabilirken şimdi uyanmış bir de alkış yapıyor. Eeiği marifeti alkışlıyor:))

Tabi hemen eve döndük, Kuzey'i hiç sevmediği ve bırakın uyumayı içinde bir saniye durmadığı astronot tulumu giydirdik  arabaya bindirdik araba hareket etti 1,2,3 derken Kuzey yolda uyudu.

Bizim yemek işi başka bahara kaldı . ( Bahara kalmasın yinede yakın zamanda bir C planı yaparız)

16 Aralık 2010 Perşembe

HİÇ BU KADAR SEVDİĞİMİZ KİTAP OLMAMIŞTI

"Smart Teach" yayınevinin sesli kitaplar serisi var. Bunlardan ilk deneme olarak " Gül Hayvanat Bahçesinde" kitabını satın aldım. Kitabın içerisinde hikayeler var yan tarafında da ilgili hikaye içinde geçen hayvanların resimleri üzerine tıkladığınızda sesler çıkıyor. Almış olduğum kitapta yılan, timsah, kaplan ve sincap'a ilişkin sesler var. Başta onca hayvan içerisinde bu korkutucu hayvanlar mı konulur diye içimden geçirsemde sonra bundan utanarak bunun bir seri olduğunu ve değişik kitaplarda farklı hayvanlara ilişkin anlatımlar olduğunu hatta Can ile ilgili, bir serinin taşıtlara ilişkin olduğunu gördüm.

Herhalde Kuzey ilk defa direkt kitabı ağzına sokmayarak baktı ve seslere tepki verdi. Tabi ki daha sonra kitabı ağzına soktu hatta kitabın değişik yapısı gereği tam ağzına sokamayınca kızdı ama biz bu kitabı çok beğendik tavsiye ediyoruz, sıra geldi diğer serilere....

10 Aralık 2010 Cuma

İLK YOĞURT NASIL İCAT EDİLDİ.

Doktorumuz Nüvis Hanımın önerisi ile dün Memorial Hastanesinde Prof. Dr.Özlem Durmaz'a gittik. Aslında bilmediğimiz bir şey söylemedi. Kuzey'in inek sütüne alerjisinin üst boyutta olduğu ancak ailede alerji öyküsü olmaması sebebiyle bunun en geç iki yaşında geçeceğini varsaydığını, kilosunun az olmadığını zaten düşük kilolu doğduğunu, bunu baz almamız gerektiğini, Kuzey'in bazen gece ağlayarak uyanmasının nedeninin reflüden olduğunu, sütün geçici bir süre rahatlık hissi verdiğini bu nedenle süt içme ihtiyacı ile ağladığını ancak verilen sütün reflüyü tetiklediğinden bahsetti.

Her nekadar keçi sütü alerjisi pozitif görünsede üst sınırda olmadığı için keçi sütünden yaptığımız yoğurdun mayasını neocate ile verebileceğimizi söyledi. Peki bu durumda keçi sütü ile mayalayacağımız inek sütü yoğurdu olmazdı, keçi sütü yoğurdu bulup bunu maya olarak kullanmalıydık peki bu yoğurtun gerçekten keçi sütü yoğurtu olduğu yanı bununda bir başka keçi sütü ile yapılmış yoğurt ile mayalandığını nereden bileceğiz sorularıma karşı kocam bu paradoksa dayanamayarak ilk yoğurt peki nasıl bulundu dedi?

ağacın reçinesinden yapıldığı ,karınca toprağından yapıldığı hususunda tezler olsada annem eskiden maya olmadığında sütü tamamen sıcağa koyarak kendiliğinden yoğurt yaptığını dile getirdi.

Şimdi merak ile bekliyoruz yoğurt tutacak mı?





 

7 Aralık 2010 Salı

YEDİ AYLIK OLDUN -- 7. AY KONTROLÜMÜZ ve ÇEKEMEDİĞİM RESİM

 
 

4 Aralık 2010 yedi aylık oldun bir tanem

  • Desteksiz oturabiliyorsun
  • Ne anlama geldiğini bilmesende biz bu kelimeleri devamlı söylediğimiz için,bubu bababa, annniii gibi sözcük tekrarlarını yapıyorsun.
  • Başarılı sonuç alamamanda ,tutunarak kalkmaya çalışıyorsun.
  • Gündüz uykuların çok azaldı.
  • Farklı tatları hemen ayırt edebiliyorsun.
  • Annen öğle arası yanına gelmediyse akşam surat yapıyorsun:)

Aynı zamanın da bugün doktor kontrolümüz vardı. İstanbul yolları malum, yolu şaşırarak kontrole bir saat kadar- CIK! geciksek de yedinci ay kontrolünü oldun.

BUNA GÖRE BİR GÜNLÜK BESLENME LİSTEMİZ
06.00-06.30: Anne sütü

08.00-08.30: Kahvaltı ( inek sütü alerjisi olan birine göre ( 1/2 tatlı kaşığı pekmez+ekmek içi veya ev yapımı sütsüz yumurtasız bebek bisküvisi+ 60cc neocate ,anne sütü veya ıhlamur ile ıslatılarak verilecek,20 gün sonra 1/8 yumurta sarısı verilerek  yarıma kadar çıkarılacak)

10.30-.11.00: Anne sütü

12.30-13.00: Sebze çorbası içerisine ekmek doğranmış şekilde , içerisine kuzu kıyma haftada iki kere ise tavuk

ekmeği anane  yaptı, dışarıdakiler katkılı diye elleri dert görmesin:)

15.00-15.30: Anne sütü ( bu öğün karışık Kuzey her gün keyfine göre saat değiştirebiliyor)

16.00-16.30: Meyve  ( yoğurt veremediğimiz için doktorumuz öğün değişikliği yaptı)

18.00-19.00: İşte bu öğün karışık, elimiz kısıtlı olduğu için kendimize göre alternatif yaratıyoruz.

Birinci seçenek: Hİp pirinç püresi su ( anne sütü yeterli ise anne sütü)+ ev yapımı bebe bisküvisi
İkinci seçenek:bir yemek kaşığı mısır unu kavrulur ayrı yerde bir adet kayısı veya kurutulmuş trabzon hurması ile haşlanır, birbirine karıştırılarak blenderdan geçirilir.
Üçüncü seçenek: Anne sütü, milupanın yedi tahıllı maması ile hazırlanır.

DOKTORUMUZUN ÖNERİLERİ:

  • Bu ayda kitap okumaya başlamalılıymışız. Ağzına alsa, ısırsa da kitap okuyun, sayfalarını değiştirmeyi öğretin.dedi.
  • Aynı zamanda artık" hayır"ı öğretecekmişiz. Dudak büker, mızmızlanır dediğini yaptırmaya başlar ama hayırdan da anlarmış.
  • Sebze çorbası hazırlayıp kalanını 24 saat içerisinde tüketebilirmişiz ancak ıspanak varsa içinde aynı gün tüketmeliymişiz.
  • Bu ay rota virüsünün yaygınlaştığı aymış banyoda baş suyunu döktüğünüzde yutuyorsa içme suyu kullanacakmışız.
  • Nesneleri yere atıp çıkardığı sesler çok hoşlarına gider, bu nedenle bırakın oyuncakları yere atsın.
  • Mama yedirirken oyuncak ile yedirmeyecekmişiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails